lauantai 4. tammikuuta 2014

Pissi ja kakka*

En ymmärrä, miten olen voinut elää näin pahassa pimennossa koiranomistajuudesta pentuaikana. Vaikka nämä omat kokemukseni saavat koiranomistamisen kuulostamaan negatiiviselta asialta, se johtuu siitä, että haluan korostaa näitä ikäviäkin puolia, sillä itselleni nämä tulivat isompana yllärinä kuin olin kuvitellut. Olisin toivonut, että olisin voinut lukea tätä minun blogiani ennen kuin Peppi tuli taloon, jotta olisin voinut saada asioille oikeat mittasuhteet. Toivottavasti te lukijani, jotka olette mahdollisesti hankkimassa koiraa, saatte.


Ennen pentua kantsii totutella tähän ajatukseen: se pissii ja kakkii lähes jatkuvasti. Paitsi silloin kun se nukkuu. Mutta heti kun se herää, ole valmiina. Siis joo-o, kyllähän tästäkin tuli luettua, mutta mutta... Kirjoitan tähän karua tilastoa, ihan niin kuin näin konkreettisella tasolla. Tässä toissapäivän pissi-kakka -tilastot:


12 pissiä, joista 5 sisälle (suurin osa lattialle, ei sanomalehdelle)
5 kakkaa, joista 2 sisälle (lattialle)


Tuosta voi jo laskea, että kuinka monta kertaa pentu on täytynyt käyttää ulkona päivän aikana, jotta se ei tekisi viittä pissaa enempää sisälle. Vastaus: 7. Samalla nopealla laskutoimituksella, voit päätellä, miten monesti saa hinkata lattialta erinäisiä eritteitä. Vastaus: 7 kertaa. Ja kuka ne siivoaa? Vastaus: sinä. Eli kantsii digata pissien ja kakkien siivoamisesta pennun tullessa kotiin, koska sitä hommaa kyllä riittää! :)

Mä hassu luulin jotenkin, että pentu on jo kasvattajalla oppinut pissaamaan aika hyvin sanomalehdelle ja että vahinkoja tulee silloin tällöin. Näin ei ainakaan meidän tapauksessa. Pennulla voi käydä "vahinko" ja se voi tehdä tarpeensa sanomalehdelle silloin tällöin. Ja joskus sattumalta ulos. Parina ekana päivänä Peppi teki suurimmat osan tuotoksistaan sisälle lattialle. Miettikkää siis, jos vaikka 17 tuotoksesta about 5 menee oikeaan osoitteeseen, niin mitäs niille lopuille tarvii tehä.

Mutta nyt tilanne on jo parempi, kun on löytänyt oikeanlaisen rytmin ulkoilutukseen (aina unien jälkeen pihalle) ja Peppi jo tietää, että pisut ja kakit tehdään ulos. Aluksi neiti ei oikein tajunnut, mitä mä oikein halusin sen ulkona tekevän. Sitten vinguttiin ja tultiin jalkoihin makoilemaan. Ja monen ulkoilukerran jälkeen sain siivota kodista jätöksiä, kun tää meidän kommunikaatio ei ihan pelittänyt. Vähän ehkä turhautti.

Kokeilin sitten viedä nurmikolle jo pari kertaa pissatun sanomalehden ja siihen tyttö osasi tehdä pissat. :') Asiaa on varmasti myös auttanut, että aina kun Peppi on tehnyt tuotoksiaan, niin olen joko hokenut "pissi" tai "kakka". Sitten kun mentiin ulos, näitä sanoja käyttämällä pentu on alkanut haistella itselleen sopivaa toilettipaikkaa. Monestikaan ei oo edes tarvinnut sanoa mitään, vaan nuuskiminen on alkanut heti, kun on tyyppi on päässy nurmikolle. Eli lohdutukseksi kaikille: alussa tuntuu, ettei siitä tuu mitään, mutta jo muutaman päivän päästä huomaat, että koirasi on fiksu ja oppivainen yksilö. :)


P.s. Kakat on syytä kerätä nopeasti pois lattialta (jos nyt joku sattuisi pitämään niitä kauniina koristeina), sillä pennut kyllä auttaa auliisti siivoamisessa. Meillä oli yks aamu kikkareet vähän levinneen näköisinä, mutta käpälissä ei näkynyt mitään. Sitten ihmettelin, kun pennun hengitys haisi p*skalta. You do the math.



Muista, että pentusi on pissikakka -kone.






*Ihanaa, että pääsin käyttämään näin alatyylistä otsikkoa!



4 kommenttia:

 1. Entä pieru? Minne unohtui pieru?!

  kysyy GrandeMama ja Ovela Nimimerkki

  VastaaPoista
 2. Aaa, tosiaan. Peppi kyllä tässä yks päivä päästi aika pahanhajuisia paukkuja. Tais juusto tehä tehtävänsä neidille. Niin, siis aattelin kuitenkin kirjoittaa otsikon sen mukaan, mitä tekstissä käsittelen, äiti. :D

  VastaaPoista
 3. Pieruista: koira piereskelee enemmän vehnäisen ruuan kanssa kuin vehnättömällä :D kolmen koiran kokemus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä meijän Pepin kuivamuonassa ei oo vehnää. :) Sitä ei koira eläinlääkärin mukaan tarvitse enkä siis aio sitä jatkossakaan erikseen syöttää.

   Poista